Nou punt de trobada a Figueres

Apreciats companys,

El passat dia 2 de maig, es va inaugurar el primer Punt de Trobada de les comarques Gironines, que es troba al C.E.I.P. Mª Àngels Anglada, al c/ Pous i Pagès s/n de Figueres ( C/ Nou, 211)

Un Punt de Trobada és servei destinat a atendre i prevenir, en un lloc neutral i transitori, en presència de personal qualificat, la problemàtica que sorgeix en processos de conflictivitat familiar i, en concret, en el compliment del règim de visites dels fills establert per als supòsits de separació o divorci dels progenitors o per als supòsits d’exercici de la tutela per part de l’administració pública, amb la finalitat d’assegurar la protecció del menor.

També creiem que serà una bona eina per tal de donar compliment al règim de visites que a favor dels fills, s’estableixi de forma cautelar en els casos de violència domèstica en els que hi ha una ordre d’allunyament, arrel de la compareixença del 544 ter de la LECRIM.

En el Punt de Trobada de Figueres, a més de realitzar-s’hi l’intercanvi dels fills menors fins a 16 anys, també s’hi realitzaran visites supervisades dins del mateix centre, sempre a instància judicial.

Malgrat que l’actual Protocol de Violència Domèstica preveia que abans de que finalitzés l’any 2006, hi hauria d’haver un Punt de Trobada per cada partit judicial, el nostre és l’únic de la província, gràcies a que l’ Ajuntament de Figueres ha decidit avançar el seu finançament. És a dir, malgrat que encara no s’ha signat el corresponent Conveni amb el Departament de Justícia, segons els seus responsables el Punt de Trobada ja es operatiu i s’hi han començat a derivar els primers casos.

A efectes informatius, us avancem l’horari que han decidit establir, basant-se amb l’experiència de cinc anys del Punt de Trobada de Vic.

Dimecres / Divendres:

  • Tardes, de 18 a 20 hores.

Dissabte:

  • Matins: De 10 a 13 hores.
  • Tardes: De 17 a 20 hores

Diumenge:

  • Tardes: De 18 a 20 hores

Com contactar?

Segons ens van avançar els responsables del centre, s’està elaborant un reglament on s’estableixin les pautes d’actuació en cas d'endarreriments, incidències, etc.... que intentarem aconseguir i facilitar-vos quan estigui aprovat.

També intentarem facilitar-vos tots els canvis en els horaris de funcionament que hi puguin haver-hi.

Així mateix, i pel vostre coneixement, us adjuntem el Protocol de Violència Domèstica i de Gènere vigent en l’actualitat.

COMISSIÓ DE VIOLÈNCIA DOMÈSTICA