Jornada de portes obertes i taller infantil /1 de maig (MTE)

MTE El Museu de la Tècnica de l’Empordà es suma als actes en motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres amb una jornada de portes obertes i un taller de globus aerostàtics, entre altres. L’arribada del maig al calendari indica l’inici de la festa grossa de Figueres, una festa que, si el temps acompanya, serveix per omplir els carrers de gent, música, color i, sobretot, ganes de pasar-s’ho bé. Com un figuerenc més, el MTE vol posar el seu granet de sorra per convertir aquests dies en una gran celebració i, per això, ha preparat una sèrie d’actes festius centrats en donar a conèixer l’activitat i el fons de l’entitat.

Tothom que ho vulgui està convidat a descobrir els secrets que amaga el MTE. Tant si ja l’heu visitat alguna vegada com si ho feu per primera vegada, el proper 1 de maig sereu benvinguts i podreu contemplar una vasta col·lecció d’objectes que il·lustren la mecanització de la vida produïda a partir del segle XIX. L’horari de la jornada de portes obertes serà de les onze del matí a les set de la tarda i es faran visites guiades per a grups cada hora. Els més petits també podran acostar-se al museu amb la visita dinamitzada Els Pares de la Tècnica, una activitat pensada com una gimcama en què els nens aniran recorrent el MTE de forma amena i divertida.

Per complementar aquesta jornada, durant el matí a la plaça Ernest Lluch, es portarà a terme un taller de globus aerostàtics. En aquesta activitat, gratuïta i dirigida a nens i nenes de 5 a 12 anys, els participants hauran de construir la cistella i el cordam del que serà la maqueta d’un petit globus aerostàtic que, degudament inflat amb heli, es convertirà en una bonica joguina que els nens podran emportar-se a casa seva.

Durant la setmana de fires, del 25 d’abril al 4 de maig, l’activitat Els Pares de la Tècnica serà gratuïta per als nens menors de 12 anys. Per als acompanyants l’entrada és reduïda