Comunicat: 204/2018 – Canvi companyia asseguradora RC

Benvolgudes i benvolguts,

Ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos d’un canvi en la renovació de la pòlissa col·lectiva de Responsabilitat Civil Professional que es gestiona per mitjà del Consell.

 Enguany es farà un canvi de companyia asseguradora. Es resol la pòlissa subscrita amb la companyia Zurich, i es contractarà amb la companyia AXA, amb les mateixes garanties i capitals de la pòlissa actual.

 La prima per l’anualitat 2019 serà de 318’35 € per la cobertura que tenim contractada de 1.400.000 euros (Zurich apujava aquest any 348 € i possiblement un 10% més per sinistres que s’han disparat)  i el rebut us serà carregat de forma fraccionada al compte bancari habitual en els mesos de gener i juliol. (la prima és anual per tant, si algun col·legiat causés baixa al llarg de l’any haurà de pagar la totalitat). Es manté la franquícia de 600 € (únicament per a social i fiscal). També es manté que els despatxos col·lectius (siguin en forma mercantil o en forma SCP) si tots els integrants tenen la pòlissa de RC a la companyia, no fa falta fer una nova assegurança pel despatx.

 Recordem que si be és obligatori (per disposició legal) tenir una pòlissa de RC, no és obligatori subscriure la comercialitzada per mitjà del Col·legi però, comparativament amb altres productes del mercat, concretament amb la pòlissa de l’ICAB aquesta té un preu de 50 euros per una cobertura bàsica de 50.000 € amb 900 € de franquícia general i la cobertura de fins a 700.000 € en excés dels 50.000 de la pòlissa bàsica te un cost de 477 € amb una franquícia de 900 € o de 413 € amb una franquícia de 3.000 €. Els despatxos col·lectius han de contractar, a més, la seva pròpia assegurança. A l’ICAG per una cobertura de 1.300.000 € tenen una prima de 381 €. Si no voleu contractar la del Col·legi cal dir-ho expressament i aportar els justificants d’estar al corrent de pagament d’una pòlissa de RC professional amb cobertures equivalents a la del Col·legi.

 Les novetat o millores que en ofereix AXA van destinades a nous col·legiats/des. Aquets/es tindran la gratuïtat de la prima en el primer any natural de la seva col·legiació, fins el dia 31 de desembre que assumeix AXA. Això significa que si una col·legiada o col·legiat es dóna d’alta el dia 30 de desembre, tindrà 1 dia de gratuïtat, i si es dóna d’alta el dia 15 a de gener, tindrà 350 dies (fins 31 de desembre) de gratuïtat. Això pel primer any, pel segon any, pagarà el 50% de la prima, l’altre 50% l’assumeix AXA. Per tant, no pagarà el 100% fins el 3r anys de col·legiada o col·legiat. Lamentem que l’oferta no sigui extensiva als que us heu col·legiat aquest any.

 MOLT IMPORTANT

 Per tal que aquesta modificació de companyia no us ocasioni cap perjudici, i per tal d’evitar buits de cobertura en el canvi d’asseguradora, és important que comuniqueu abans del proper 28 de desembre del 2018:

 

  • Qualsevol fet conegut/reclamat sobre una possible errada professional que hagueu rebut per part del vostre client (burofax, escrit, e-mail, acta de conciliació i similars) sobre uns fets que comportin, o puguin comportar, un dany patrimonial causat al vostre client i que hagin d’ésser atès per l’asseguradora.

 Davant de qualsevol dubte podeu dirigir les consultes i/o comunicacions de sinistres a:

 Corredoria d’assegurances Santasusana – Telèfon 93.872.12.66

 Per temes de sinistres: sinistres@santasusana.com

 Per consultes: comercial@santasusana.com

 Atentament,