III CONGRES DE L’ADVOCACIA CATALANA Figueres, octubre 2009

ESQUEMA INICIAL

El Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya integrat pels Col·legis de Manresa, Lleida, Tortosa, Reus, Tarragona, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Barcelona, Sabadell, Granollers, Mataró, Vic, Girona i Figueres, que agrupa la totalitat dels advocats catalans, més els Col·legis de les Illes Balears, d’Andorra i el de Perpignan, ha convocat pel mes d’octubre de 2009, el III Congrés de l’Advocacia Catalana.

Els dos anteriors es varen celebrar a Tarragona, el primer a l’any 1985 i el darrer a l’any 1999. 

La funció del Congrés, com a màxima expressió dels advocats catalans i de les Illes, és posar en comú tots aquells temes que preocupen en cada moment a la professió, així com mantenir un intercanvi d’opinions i experiències entre els advocats participants. 

Els temes que es tractaran en aquest III Congrés aniran des de l’organització i la necessitat dels Col·legis Professionals fins els límits del Dret a la defensa passant per la creació d’un registre d’especialitats professionals jurídiques, la formació dels advocats, els convenis amb la Universitat per a la realització dels curs d’accés a la professió d’advocats, incrementar la utilització del català dins l’àmbit de la justícia, les relacions transfrontereres etc. Etc. També pretenem que es facin actes oberts al públic en general, com un taller d’advocacia preventiva i activitats culturals o lúdiques protagonitzades per membres dels diversos Col·legis. 

El lloc previst per a la celebració del Congrés es el Castell de Sant Ferran, major fortalesa europea del segle XVIII, que corona la ciutat. Actualment està gestionat per un patronat del que forma part l’Ajuntament que vol obrir-lo a la ciutat, i ens l’ha ofert dins el marc de col·laboració establert amb motiu de la designació de Figueres com a Capital catalana de la Cultura 2009.

L’esquema de treball del Congrés està previst que es desenvolupi en tres àrees:

1.- PONÈNCIES CIENTÍFIQUES DE MÀXIM NIVELL

            a) Una sobre Dret Civil Català

            b) Un altre sobre Dret Penal

            c) Una darrera sobre Dret Internacional Privat.

 2.- TAULES DE DEBAT

Es treballaran a partir del mes de gener 09, des de tots els Col·legis participants, que proposaran tots els temes que vulguin debatre al llarg de l’any, sobre les qüestions que interessen als advocats d’avui relacionades amb la seva professió i amb el mon de la justícia i el dret.

S’impulsaran debats per Videoconferència i els temes que arribin amb conclusions preses es recolliran i els que arribin oberts es discutiran.

3.- FIRA DE L’ADVOCACIA

En l’entorn del Congres i aprofitant que el marc del Castell de Sant Ferran ho permet es farà la Fira de l’advocacia, on es donaran a conèixer les aportacions culturals dels col·legis i els seus membres serà el punt de trobada on els grups teatrals, corals, músics, pintors, cineastes i altres col·legiats mostrin les seves habilitats al marge de l’advocacia.

Serà també un punt d’intercanvis professionals i d’exposició de novetats relacionades amb el nostre mon.

La idea es crear un espai obert a tothom, que serveixi també per obrir la professió a la ciutadania de Figueres.

Tots els col·legiats que estiguin interessats en participar en debats o proposar-ne per discutir, poden fer-ho a traves del mail del col·legi  o el de dega@icafi.com