El Col·legi d'Advocats de Figueres analitza les represàlies del franquisme en un acte obert a tothom

S'exposaran diversos judicis sumaríssims i consells de guerra

El Col·legi d'Advocats de Figueres, interessat per la historia de la ciutat, analitzarà el període que fa referència als anys de la postguerra civil en un acte obert al públic. El proper dia 10 de juny a les 19:00 hores se celebrarà a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Figueres, carrer Llers, 13, una conferència a la qual s'ha convidat a l'Associació pels Represaliats del Franquisme, i que comptarà amb la intervenció de dues de les seves fundadores: Aida Lorenzo i Esther Llorenç.

Durant l'acte es parlarà de la Llei de Responsabilitats Polítiques, aprovada l'any 1939 i amb caràcter retroactiu a l'any 1934. A l'acte també s'exposaran els consells de guerra que es van dur a terme en aquella època: des de la denuncia, fins al judici, la composició del tribunal i altres aspectes que tenen a veure amb el dret i la justícia.

S'exposaran, per part de l'Associació, judicis prou interessants com ara el judici contra Lluís Companys, Carles Rahola i Joan Lorenzo. Aquest dos últims van ser jutjats i afusellats a les tàpies del cementiri de Girona l´ any 1939, i es dona el cas que Juan Lorenzo era el pare d'Aida Lorenzo.

L'acte, obert a tothom que estigui interessat en el tema, el presentarà el degà del Col·legi d'Advocats de Figueres, Jaume Torrent.