Comunicat 83/2020 - Certificats digitals amb signatura electrònica

Benvolgudes i benvolguts,

En relació a les certificacions digitals, que a dia d’avui són totalment imprescindibles, us informem del següent:

  • Certificats de la AEAT.- Aquells que tinguin el certificat caducat o proper a caducar-se, l’AEAT ha desenvolupat una solució tècnica que permet la utilització dels certificats caducats a la seva seu electrònica. Si no podeu accedir amb el vostre navegador habitual, l’AEAT recomana entrar amb Firefox.
  • Certificats ACA.-  En circumstàncies normals, el període de renovació dels certificats és de 30 dies abans de la seva caducitat. La renovació s’ha de fer online i el certificat ha d’estar en vigor. ACA envia un email avisant la propera caducitat del certificat (30 dies abans i un recordatori als 15 dies) Addicionalment estan fent un recordatori als certificats pendent de caducar en una setmana.

Ara, es permet, de forma excepcional i fins que finalitzi l’aplicació del RD que declara l’estat d’alarma, la renovació a tots els certificats inclosos aquells que faci més de 5 anys des de la primera emissió. Un cop finalitzat aquest escenari d’alarma, els certificats s’hauran d’actualitzar amb normalitat.

Us recordem l’enllaç on es troba l’aplicació de renovació on-line: https://www.abogacia.es/site/aca/plan-de-renovacion-aca-2016/

Qualsevol dubte o problema podeu contactar amb servicios.itcgae@redabogacia.org

I com sempre, ens teniu a la vostra disposició.