Comunicat 85/2020 - Normativa referent a la situació d'Estat d'Alarma per COVID-19 publicada en els darrers dies

Benvolgudes i benvolguts,

Us adjuntem un seguit de Normatives que creiem poden ser del vostre interès:

Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de l'COVID-19.

Document annexat

Reial Decret 465/2020, de 17 de març, pel qual es modifica el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per l'COVID -19.

Document annexat

Atenció : Es modifica l’apartat 4 i s’afegeixen dos nous apartats  5 i 6 a la disposició addicional tercera, amb la següent redacció:

«4. Sin perjuicio de lo dispuesto en los apartados anteriores, desde la entrada en vigor del presente real decreto, las entidades del sector público podrán acordar motivadamente la continuación de aquellos procedimientos administrativos que vengan referidos a situaciones estrechamente vinculadas a los hechos justificativos del estado de alarma, o que sean indispensables para la protección del interés general o para el funcionamiento básico de los servicios.»

«5. La suspensión de los términos y la interrupción de los plazos a que se hace referencia en el apartado 1 no será de aplicación a los procedimientos administrativos en los ámbitos de la afiliación, la liquidación y la cotización de la Seguridad Social

«6. La suspensión de los términos y la interrupción de los plazos administrativos a que se hace referencia en el apartado 1 no será de aplicación a los plazos tributarios, sujetos a normativa especial, ni afectará, en particular, a los plazos para la presentación de declaraciones y autoliquidaciones tributarias 

Resolució de 16 de març de 2020, del Secretari d'Estat de Justícia per la qual s'estableixen directrius en desenvolupament de la Resolució de data 14 de març de 2020 sobre serveis essencials

https://www.mjusticia.gob.es

Instrucció de la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública de 15 de març de 2020 sobre l'adopció de mesures que garanteixin l'adequada prestació del servei públic notarial

https://www.notariosyregistradores.com/web

Acord de 16 de març de 2020, de Ple del Tribunal Constitucional, en relació amb la suspensió dels terminis processals i administratius durant la vigència del Reial Decret 463/2020, de 14 de març. 

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-3805

Ordre INT / 239/2020, de 16 de març, per la qual es restableixen els controls a les fronteres interiors terrestres amb motiu de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. 

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-3776

Salutacions, ,