Comunicat 92/2020 - Desplaçaments a seus policials i judicials

Benvolgudes i benvolguts,

Davant l'extraordinària situació d'emergència sanitària provocada pel COVID-19 que requereix d'una responsabilitat col·lectiva per coordinar la prestació de l'essencial dret a la defensa amb les mesures de seguretat determinades per les autoritats sanitàries, i atès que la disposició de guants, mascaretes i altres equips de protecció personal que havíem demanat a comissaries  i seu judicial no estan resultant suficients o directament no en hi ha i, malgrat la suspensió general dels terminis processals, és necessari anar a les dependències policials i judicials per atendre aquells casos urgents i inajornables, des del Col·legi i Consell estem treballant per tal de que els desplaçaments i els contactes es redueixin al mínim imprescindible.

En aquest sentit, hem demanat al Deganat dels Jutjats de Figueres i al  TSJC que les assistències a detinguts i investigats es facin preferentment a través de mitjans telemàtics bidireccionals d'acord amb el que es preveu tant a l'art. 229.3 LOPJ com en diversos preceptes de la LeCrim, com l'art. 325 on es recull la possibilitat d'utilitzar aquests sistemes quan concorrin "raons d'utilitat, seguretat o ordre públic".

Per això, us posem en coneixement que durant la setmana vinent es preveu s'implementarà, si tot segueix el seu curs, l'aplicació de videoconferències de codi obert com el JITSI MEET o be, en seu judicial el Cisco WebEx, sobre el que us informarem amb brevetat, per tal de que tingueu els vostres equips informàtics o smartphone a punt i pugueu utilitzar aquests sistemes de comunicació bidireccional amb imatge i so.    

Des del Col·legi volem expressar el nostre més sincer agraïment, respecte i admiració a tots aquells advocats i advocades pel seu compromís i la seva entrega per garantir els drets de la ciutadania en uns moments tan complicats. . 

Cordialment,