Comunicat 115/2020 - CEMICAF

Benvolgudes i benvolguts,

Com tots sabeu, des de de l’any 2002 el Col·legi de l'Advocacia de Figueres-Alt Empordà, a l’empara de la Llei  de Mediació i el seu reglament, va crear un Centre de Mediació (CEMICAF) en el que s’ofereix el servei de  mediació com a mètode alternatiu a la resolució de conflictes entre diferents parts (ADR).

Arran de la difícil situació que estem patint actualment per la pandèmia del COVID-19, us recordem que el CEMICAF continua actiu oferint aquest servei, que de forma excepcional es desenvolupa a través de mitjans telemàtics i plataformes digitals.

El mediadors del CEMICAF estan acreditats pel Centre de Mediació en Dret Privat de la Generalitat i la seva funció bàsica és afavorir la comunicació adient entre les parts, facilitant el diàleg i vetllant perquè les parts prenguin les pròpies decisions per resoldre les seves controvèrsies.

En aquest marc, la funció dels advocats de les parts esdevé molt important, ja que han de continuar vetllant pels interessos del seu client, acompanyant-lo i assessorant-lo en tot el procés de mediació a més de donar forma jurídica als acords que puguin arribar,(contracte, conveni regulador,..)

La mediació esdevé una eina útil i que suposa un valor afegit per l’advocat , sense que signifiqui un menor nombre d’assumptes tramitats ni una disminució d’ingressos. La mediació s’ha d’entendre com una nova estratègia en benefici dels nostres clients i disminució del pes emocional de l'assumpte que recau sobre l'advocat. Per tant, la idea és que el clients  tornin a sol·licitar els nostres serveis en pro d’una resposta ràpida, efectiva i adient a les seves necessitats.

Per tant, us animo a sol·licitar al CEMICAF, a través dels telèfons de l'ICAFI,  el servei d’un mediador, el qual es posaria en contacte amb vosaltres, amb el vostre client i amb l'advocat contrari, per tal de veure si podeu iniciar aquesta via alternativa de resolució de conflictes, i més ara en aquest moment en què el jutjat està paralitzat i que per quan reprengui l'activitat haurà de gestionar tots els temes aturats i tots els nous que s'hauran generat en aquest període, on no es poden realitzar presentacions civils.

Cordialment.