Comunicat 137/2020 - Acord amb l'Ajuntament per a un servei de Mediació destinat a propietaris i llogaters de locals comercials

Benvolgudes i benvolguts,

Com es possible que en tingueu coneixement per xarxes socials o notícies de premsa, el Col·legi ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Figueres per a un servei de mediació gratuït pels usuaris, destinat a propietaris i llogaters de locals comercials.

Lamentem no haver pogut fet un comunicat abans però la comunicació  pública de l’Ajuntament es va fer quasi immediatament a arribar a l’acord verbalment i encara falta algun serrell per tancar i signar el conveni.

La imprevisible crisis sanitària del COVID-19 i les seves conseqüències econòmiques,  ha obligat a tancar a molts comerços i negocis, deixant-los sense poder generar cap ingrés; d’altres, han vist reduït dràsticament els mateixos, trencant-se d’aquesta manera l’equilibri contractual. L’objectiu del servei és facilitar que propietat i arrendatari puguin arribar a una solució mútuament acceptada per tal d’establir un preu ajustat de lloguer amb la voluntat que no tanquin negocis a la ciutat.

El servei es prestarà per mitjà dels mediadors adscrits al centre de mediació del Col·legi (CEMICAF), serà coordinat per aquest i donarà inici el proper dia 4 de maig.

Cordialment,