Comunicat 203/2020 - Protocol Centres Penitenciaris de Catalunya per comunicacions presencials amb advocats i SOJ

Benvolgudes i benvolguts,

Us traslladem el Protocol per a les comunicacions amb advocats i SOJ, vigent actualment en els Centres Penitenciaris de Catalunya amb motiu de Covid-19,  per a l’assistència presencial dels representants legals a les persones encarcerades.

Protocol per comunicacions amb advocats i SOJ: 

  • En qualsevol fase del desconfinament, l’intern té dret a rebre la visita, per locutori, dels seus advocats designats així com del SOJ. 
  • L’entrada dels advocats al centre seguirà les normes generals previstes per la resta de visitants: mascareta i guants obligatoris, control de temperatura corporal, distància social de seguretat.  
  • En el cas que es presenti un advocat per visitar un interns que es troba malalts de la COVID-19, en aïllament per contacte estret o en un mòdul confinat, s’informarà a l’advocat sobre la impossibilitat de, per raons de salut pública, dur  a terme la visita així com, la data aproximada en que aquesta podrà realitzar-se. 
  • L’intern, quan hagi de ser traslladat al departament de comunicacions, sempre portarà la mascareta posada, mesura que es mantindrà durant tota la comunicació.  
  • No es poden ajuntar interns de diferents mòduls en els espais de comunicacions per aquesta finalitat.  
  • Desprès de cada comunicació amb l’advocat, el locutori serà degudament netejat abans de que sigui novament ocupat.  
  • Quan s’hagi de lliurar a l’intern documentació provinent de l’exterior, inclosa la documentació judicial, s’informarà a l’intern que ha de seguir el procediment següent: desprès de llegir el document, se l’ha de guardar i , sense tocar-se la cara, ha de procedir a rentar-se /desinfectar-se les mans. Guardar el document 72 h. a la seva cel·la abans de que es torni a tocar.  

Cordialment,