Comunicat 302/2020 - Jornada Comissió de Llengua del CICAC 18/12/2020

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau informar-vos que la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana amb el suport del Departament de Cultura, el Departament de Justícia i la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat l’XI Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia, que enguany porta per títol “La Sentència del Suprem: un nou retrocés per a la llengua“, que se celebrarà el divendres, 18 de desembre de 2020 de les 12.00 fins a les 13.30 hores.

La jornada servirà per donar a conèixer els antecedents de la Sentència 634/2020, de 2 de juny, del Tribunal Suprem, i s’apuntaran les conseqüències que té en l’àmbit administratiu públic. La taula rodona crearà un espai per debatre com pot encaixar una sentència d’aquesta índole en un estat plurilingüe i quines poden ser les propostes per millorar la situació actual.

Aquesta Sentència anul·la diversos preceptes del Decret 61/2017, pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat Valenciana, i entre d’altres, impedeix els governs dels territoris que comparteixen el català de comunicar-se institucionalment amb aquesta llengua.

La trobada està adreçada als advocats i advocades de Catalunya, però també a qualsevol professional del món del dret (notaris, jutges, procuradors), professors universitaris de dret, graduats socials, lingüistes i qualsevol persona que tingui interès en els usos lingüístics institucionals del català.

En relació al programa:

12:00h.- INAUGURACIÓ:

  • ·         A càrrec de l’Excma. Sra. Ma Eugènia Gay, Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

12:10h.- Ponència “Comentaris a la Sentència 634/2020, de 2 de juny, del Tribunal Suprem”

  • ·         A càrrec de la Dra. Vicenta Tasa Fuster, Professora de dret constitucional de la Universitat de València i directora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València.

12:30h.- Taula rodona “La Sentència del Suprem: La imposició del monolingüisme en un estat plurilingüe”

A càrrec de:

  • ·         Mercè Teodoro: Advocada.
  • ·         Sebastià Frau: Advocat.
  • ·         Joan Ramon Soler: Tècnic de la DGPL de la Generalitat de Catalunya

Modera, Maite Piulach, Periodista.

13:15h.- CLOENDA:

  • ·         A càrrec de l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu i Casals, President de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana i Degà de l’ICAVIC.

A continuació, us facilitem l'enllaç a la publicació web d'aquest contingut:

https://www.cicac.cat/2020/12/xi-jornada-sobre-lus-del-catala-a-la-justicia-2020/

Així com l'enllaç per gestionar la inscripció on line:

https://zoom.us/webinar/register/WN_URFiZErmSM2ML1H4Jwq1sg

Ben cordialment,