La periodista Carmen Gurruchaga guanya la I EdiciĆ³ del Premi Abogados de Novela

  • El premi, convocat per la Mutualidad de la Abogacía, el Consell General de l’Advocacia i l’editorial MR del Grup Planeta, té una dotació única de 50.000 €. En aquesta edició s’han presentat 148 novel•les, 132 de les quals procedeixen d’Espanya, 14 d’Amèrica Llatina i 2 de la resta del món.

La novel•la La Prueba de Carmen Gurruchaga ha estat la guanyadora del I Concurs Abogados de Novela que organitza la Mutualidad de la Abogacía, el Consell General de L’Advocacia i l’editorial MR Ediciones del Grup Planeta.

El jurat, format pels escriptors Jesús Sánchez Adalid, Eduardo Garrigues, Isabel Pisano, Julia Navarro (com a presidenta del jurat), com també per José Calabrús (vocal de la Junta de Govern de la Mutualidad General de la Abogacía), Pedro Yúfera (degà del Col•legi d’Advocats de Barcelona, en representació del Consell General de l’Advocacia Espanyola) i Carmen Fernández de Blas (directora editorial de Martínez Roca Ediciones, del Grup Planeta) han decidit, per unanimitat, que la guanyadora d’aquesta primera edició fos la novel•la La Prueba, de Carmen Gurruchaga.

El jurat ha destacat el ritme i la qualitat literària de l’obra a l’hora de mostrar, en clau de novel•la, molts dels casos que vivim i llegim cada dia (de corrupció, maltractaments, etc.) i que apropen a la societat l’interior del món dels advocats.

Carmen Gurruchaga és periodista, escriptora i tertuliana. Ha rebut, entre altres premis i mencions, el Premi Periodistes sense Fronteres 1997, el Premi Hellman/Hammet 2001, el Premi Heroi de l’Any de la revista Newsweek; també ha estat membre del jurat de la UNESCO per al Premi de la Llibertat de Premsa del 2001 al 2004. Després d’haver escrit diversos llibres de no ficció de gran èxit, aquesta és la primera novel•la.

En el moment de saber la decisió del jurat, la periodista i escriptora ha declarat que se sent “encantada i feliç de ser la guanyadora de la primera edició d’un premi que valora un gènere tan poc tractat encara en aquest país”.

En aquesta primera edició s’han presentat 148 novel•les, 132 de les quals procedeixen d’Espanya, 14 de l’Amèrica Llatina i 2 de la resta del món. El premi, convocat per la Mutualidad de la Abogacía, el Consell General de l’Advocacia Espanyola i l’editorial MR del Grup Planeta, està dotat amb 50.000 € per a la novel•la guanyadora.