Comunicat 48/2021 – WbinCICAC: "Implicacions de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat en el nostre ordenament jurídic"

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau anunciar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana organitza un Webinar, el qual porta per títol “Implicacions de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat en el nostre  ordenament jurídic, i que dona el tret de sortida a un projecte que vol contribuir a la consecució d’una justícia accessible per les persones amb discapacitat: “FENT ACCESSIBLE LA JUSTÍCIA”.

En aquesta primera sessió abordaran les implicacions de la Convenció de Nacions Unides pels drets de les persones amb discapacitat en el nostre ordenament jurídic, quines transformacions de l’ordenament suposa l’aplicació de la mateixa tenint en compte la reforma en curs de la capacitat jurídica i els suports per exercir-la. També tractarem com l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte atén a les persones amb discapacitat, per finalment analitzar la necessitat i les funcions de a figura de la persona facilitadora.

La presentació del webinar anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Eva Ribó, consellera del CICAC i degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat, i del Sr. Antonio Guillén, president del COCARMI.

La moderació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Carles Mc-Cragh, president de la Comissió de DDHH del CICAC i degà del Col·legi de l’Advocacia de Girona.

Comptarem amb les següents persones panelistes

  • Sr. Carles Campuzano, director de DINCAT. “La Convenció de NNUU sobre els drets de les persones amb discapacitat. Línies generals”.
  • Sr. Josep Maria Solé, advocat i Secretari  de SUPPORT-Fundació Tutelar Girona. “Les Implicacions de la Convenció en el nostre ordenament jurídic en l’àmbit civil”.   
  • Sra.  Inés de Araoz Sánchez-Dopico, coordinadora de l’Àrea Jurídica de “Plena Inclusión”. “La figura de la persona facilitadora”.

Al finalitzar, hi haurà un torn per preguntes.

El webinar tindrà lloc el Divendres, 19 de març 2021 a les 12.00h, a través de la Plataforma virtual ZOOM.

A continuació us facilitem l'enllaç per ampliar informació i tramitar la inscripció:

https://zoom.us/webinar/register/WN_4SXUilHxRNmtNWWsZVsCUA

Finalment, us demanem que feu la màxima difusió d’aquest Webinar entre els vostres col·legiades i col·legiats, per les vies de comunicació habituals i xarxes socials.

Ben cordialment,