Comunicat 51/2021 – "Aplicació pràctica de les directives europees d'assistència a la persona detinguda en custòdia policial"

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau anunciar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana, organitza un Webinar, el qual porta per títol “Aplicació pràctica de les directives europees d’assistència a la persona detinguda en custòdia policial”, el qual tractarem l’efectiva aplicació de les directives europees d’assistència a la persona detinguda com són la Directiva 2010/64/UE sobre els drets d’interpretació i traducció, 2012/13 /UE sobre el dret a la informació, 2013/48 /UE sobre el dret d’accés a un advocat/da en relació amb els procediments previs al judici.

En aquesta sessió abordarem com ha d’actuar el lletrat o lletrada per garantir els drets de les persones detingudes en custòdia policial en procediments previs al judici o quan la declaració es fa a través de vídeo conferència? Com actuar si la persona detinguda està en situació de vulnerabilitat o quan intermèdia una persona intèrpret?

La presentació de la sessió anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Mª Eugènia Gay, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

La moderació de la sessió anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president de la Comissió del TOAD del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà.

La ponència inaugural anirà a càrrec de Il·ltre. Sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya.

Comptarem amb les següents persones panelistes:

  • Sr. Jorge Navarro, advocat penalista. “L’aplicació de els directives en època de Covid”.
  • Sra. Sònia Olivella, advocada de l’Associació Irídia pels Drets Humans. “L’ assistència lletrada a persones en situació de vulnerabilitat”.
  • Sra. Carmen Bestué, professora titular de Traducció i Interpretació de la UAB, especialista en traducció jurídica i interpretació. “L’assistència lletrada amb intèrpret”.

Al final hi haurà torn de preguntes.

Data: Dimecres, 24 de març de 2021

Hora: 17.00 hores

Preu: Gratuït

Enllaç per a inscripcions: https://zoom.us/webinar/register/WN_4U_KibhtQXu3sqXicMit5w

Ben cordialment,