Comunicat 97/2021 - Reial Decret 327/2021 d'ordenació del diari oficial «Butlletí Oficial de l'Estat»

Benvolgudes i benvolguts,

Us adjuntem el Reial Decret 327/2021, d’11 de maig, pel qual es modifica el Reial Decret 181/2008, de 8 de febrer, d'ordenació del diari oficial «Butlletí Oficial de l'Estat », per adaptar-lo al Tauler Edictal Judicial Únic.

L'article 236.1 de la Llei Orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del Poder Judicial, preveu que la publicitat dels edictes es realitzi a través del Tauler Edictal Judicial Únic, en la forma en què es disposi per reglament. Aquesta previsió legal ha estat completada per la recent Llei 3/2020, de 18 de setembre, de mesures processals i organitzatives per fer front a l'COVID-19 en l'àmbit de l'Administració de Justícia que, entre altres aspectes, modifica la Llei 18 / 2011, de 5 de juliol, reguladora de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'Administració de Justícia, per establir les característiques essencials de l'esmentat tauler.

Conforme es desprèn de la regulació de les dues normes, l'objectiu del Tauler Edictal Judicial Únic és la plena informatització i unificació de la publicació de resolucions i comunicacions judicials, acabant amb la dispersió en taulers d'anuncis i diferents butlletins oficials, reforçant la simplicitat d'aquest tràmit i les garanties de les parts.

La modificació configura un nou suplement de BOE denominat SUPLEMENT DEL TAULELL EDICTAL JUDICIAL ÚNIC. Aquest nou suplement es publicarà amb tots els requisits tècnics i garanties jurídiques que ofereix el diari oficial, en particular el caràcter fefaent de la data de publicació dels edictes, qüestió d'especial rellevància a l'efecte del còmput dels terminis processals.

Entrada en vigor: l'1 de juny de 2021. No obstant això, els apartats tretze i quinze de l'article únic, així com la disposició addicional primera, entraran en vigor el dia següent a el de la seva publicació al BOE.

Cordialment,