Comunicat 106/2021 - Protocol per a l'assistència immediata a les víctimes de violència masclista

Benvolgudes i benvolguts,

Avui ens hem reunit amb les comissaries de MMEE de l’Alt Empordà per activar el protocol per a l'assistència lletrada a les víctimes de violència masclista segons el que disposa la Llei 5/2008.

L’art. 31.6 de la Llei 5/2008 de la Generalitat de Catalunya, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, modificat per la Llei 17/2020 i que va entrar en vigor el dia 13 de gener de 2021, disposa. “Quan una dona acudeixi a una comissaria per a presentar una denúncia com a conseqüència d’haver viscut qualsevol de les manifestacions de la violència masclista, els agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra han de requerir al col·legi d’advocats la presència d’un lletrat per a garantir l’assistència lletrada des del moment inicial de la denúncia.”

Atès que el servei requereix d’especialització, serà prestat pels companys i les companyes adscrits al torn de VIGE, sens perjudici de rebre la formació complementària que exigeix la llei.

El cos de MMEE encara no ha rebut instruccions dels seus superiors de com aplicar les previsions de la Llei. La mateixa està vigent des de fa 5 mesos i els hi hem demanat que, al menys, per als delictes que constitueixin Violència de Gènere i els delictes més greus s’apliqui de manera immediata sense esperar instruccions.

Properament rebreu un convocatòria de reunió per VC on s’exposarà més detalladament el protocol.

Agraïm la vostra implicació i col·laboració.