Comunicat 125/2021 - Curs pràctic sobre “Processos judicials en Unions i Ruptures familiars d’àmbit internacional”

Benvolgudes i benvolguts,

Us informem que el CICAC oferirà del 14 al 30 de juny de 2021, inclosos, el Curs pràctic sobre “Processos judicials en Unions i Ruptures familiars d’àmbit internacional” mitjançant videoconferència (connexió en directe) i/o vídeostreaming (visualització en diferit) a través de la seva Plataforma Formativa.

Aquest curs és imminentment pràctic i està adreçat a advocades i advocats especialistes en matèria de FAMÍLIA, que volen assessorar a particulars estrangers que resideixen a Catalunya, o particulars amb nacionalitat espanyola que resideixen en altres països, en aquelles situacions en què intervenen persones o elements internacionals, amb la finalitat d’oferir solucions i dissenyar les estratègies més efectives.

El dret privat internacional en matèria de família és una realitat que tenim incorporada en les nostres vides, en la qual ens trobem immersos: la globalització i la multiculturalitat.

Aquesta realitat té repercussions en els procediments judicials, els quals comporten tota una sèrie de relacions jurídiques complexes, ja que despleguen els seus efectes en diversos països d’àmbit europeu i internacional.

En aquest context s’exigeix als i les professionals del Dret de Família un coneixement actual, complet i rigorós de la normativa jurídica vigent aplicable. És per aquest motiu que cal formar-se contínuament en aquesta disciplina, per, així, poder exercir i assessorar amb totes les garanties a la nostra clientela i tenir més opcions d’èxit en els assumptes en què s’hagi d’intervenir com a jurista.

La perfecta combinació de la teoria i la pràctica de la mà dels professionals en matèria de família més prestigiosos, us faran conèixer i dominar tots els secrets processals i tècnics, així com les darreres tendències jurisprudencials, alhora de perfeccionar totes aquelles eines imprescindibles per a un correcte exercici professional des del principi fins al final dels procediments més freqüents.

Es tractaran qüestions com el Matrimoni, les parelles de fet, l’Exequàtur, el Reconeixement de sentències de divorcis pronunciats a l’estranger, els Divorcis Internacionals, la separació judicial internacional i nul·litat matrimonial internacional, la Reclamació transfronterera de pensions d’aliments, el Dret transfronterer de visites, la Sostracció internacional de menors, la Cooperació internacional en matèria de restitució de menors, l’Execució de les resolucions que acorden la restitució d’un menor, les Notificacions transfrontereres, comissions rogatòries, i la pràctica de prova transfronterera, etc.

El curs té una durada total de 10 hores, distribuïdes en 8 hores teòriques (de dues hores cadascuna), més 2 hores de sessió pràctica i un cost de 100€.

Per a més informació, www.cicac.cat.

Ben cordialment,