Comunicat 174-2021 - WbinCICAC: Implicacions de la modificació de la Llei 5/2008 en l'atenció a les víctimes de Violència Masclista

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau informar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat el wbinCICAC:

 WEBINAR: IMPLICACIONS DE LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI 5/2008 EN L’ATENCIÓ A LES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

La modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, estableix l’atenció lletrada a les víctimes d’aquesta violència des del moment de interposar la denúncia. L’àmbit subjectiu s’amplia per donar cobertura a les víctimes, més enllà de la violència de gènere.

En aquesta sessió formativa analitzaran les modificacions que aquesta normativa implica, des de l’anàlisi de l’àmbit subjectiu, fins a quins delictes poden ser objecte de tenir aquesta consideració, les obligacions derivades de l’Estatut de la Víctima, regulat per la Llei  4/2015, de 27 d’ abril, i el protocol elaborat en el Consell de l’Advocacia Catalana per donar cobertura a l’obligació de prestar assistència immediata a les víctimes.

La presentació de la sessió anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Martínez, conseller del CICAC i Degà de l’ICAVOR.

La moderació de les intervencions aniran a càrrec l’Il·lma. Sra. Carmen Valenzuela, Diputada de l’ICAB i responsable del Servei de Defensa d’Ofici.

Ponents:

  •  Sra. Marina Roig. Advocada penalista. Anàlisi dels delictes que poden tenir la consideració de violència masclista.
  • Sr. Joan Ramon Puig. Degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres, president de la Comissió del TOAD del CICAC. Obligacions  derivades de la Llei 4/2015, de 27 d’abril, de l’Estatut de la Víctima i Protocol del Consell de l’Advocacia Catalana  per garantir l’assistència a les víctimes de violència masclista.  
  • Sra. Inspectora Montserrat Escudé, cap Àrea Tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana (ATPROX), de la qual depèn el Grup Central d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra.

Al finalitzar les ponències, hi haurà sessió de preguntes.

  • Data: dijous, 7 octubre 2021
  • Hora: 18:00 19:30 hores
  • Preu: Gratuït 

Per a les inscripcions seguiu el següent enllaç:

Ben cordialment,