Comunicat 197/2021 – CGAE – Canvis en la plataforma de nacionalitats

Benvolgudes i benvolguts,

El CGAE gestiona la Plataforma per a la tramitació telemàtica de nacionalitats per residència arran de la subscripció d’un Conveni de col·laboració amb el Ministerio de Justicia.

A petició del Ministeri esmentat, la Plataforma incorporarà una sèrie de modificacions en les dades que s’exigeixen en la sol·licitud, entre d’altres la incorporació d’una nova pestanya de dades d’inscripció, validacions en el format de dades... i passa a ser obligatori marcar determinades caselles relacionades amb  el consentiment de dades (empadronament, residència, titulacions, etc.).

S’està pendent de la data de publicació al BOE.

Durant les dues setmanes prèvies a la data del canvi, encara pendent de comunicar des del Ministerio de Justicia, els professionals de l’advocacia podreu continuar accedint a la plataforma i confeccionar l’esborrany de l’expedient, però no podreu enviar-lo al Col·legi per acarar-lo, ja que el botó no estarà habilitat.

Per al cas que algú tingui llest un expedient, ho haurà de comunicar al seu Col·legi, que determinarà juntament amb el CGAE si és possible l’enviament en aquella data.

Una vegada integrats els canvis, tots els professionals que tinguessin expedients oberts en estat “esborrany”, hauran de complimentar els nous camps abans d’enviar els expedients per fer l’acarament.

Conscients de l’esforç que suposen les modificacions en curs, confien que tot plegat representarà una millora en el tràmit dels expedients que el farà més àgil.

Cordialment,