Comunicat 40/2022 - WbinCICAC “La situació dels Drets Humans en frontera”

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau informar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC amb el títol  “La situació dels Drets Humans en frontera”,  que se celebrarà el  dijous, 17 de març de 2022,  de les 16.00 fins a les 17.30 hores, en format en línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”. 

En aquesta formació es posaran de relleu la situació que s’està vivint des de finals de 2021 en les fronteres entre Bielorússia, Polònia i Lituània que ha posat en evidència l’ús polític de les migracions i la vulneració de drets humans que això suposa.  

En aquest webinar volen analitzar què representen aquestes situacions de vulneració de drets en relació als tractats de NNUU i de la UE i quina resposta es dóna des de les instàncies internacionals en relació amb la protecció de DDHH. El webinar també  tractarà aquells delictes que sorgeixen davant situacions de crisis migratòria com el delicte d’afavoriment de la immigració il·legal i la seva vinculació amb els delictes d’odi i les expressions de xenofòbia. 

La Presentació anirà a càrrec de: 

  • L'Excm. Sr. Joan Ramón Puig Pellicer, President del Consell de l’Advocacia Catalana i Degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà

Moderació a càrrec de l’Excm. Sr. Carles McCragh, president de la comissió de Drets Humans del Consell de l'Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona. 

Les  intervencions aniran a càrrec de: 

  • Sr. Oscar Monterde. Professor a la Universitat de Barcelona i investigador del Centre d'Estudis Històrics Internacionals  
  • Sra. Noemí Alarcón, advocada i presidenta de la Comissió de Migracions de la CCBE 
  • Sra. Charo Alises Castillo, advocada, presidenta de la Comissió de Drets Humans de l’il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Màlaga. 

Us facilitem els enllaços per a realitzar les inscripcions: 

Ben cordialment,