Comunicat 144/2022 - Incentiu econòmic per treballar en llengua catalana

Benvolgudes i benvolguts,

Coneixeu l’incentiu econòmic per treballar en llengua catalana?

Podeu obtenir una retribució addicional de 20 euros per utilitzar el llenguatge jurídic català en el vostre exercici professional d’ofici. Aquest complement econòmic és aplicable a múltiples actuacions professionals que inicien el procediment.

Aquesta iniciativa té com a objectiu revertir el baix ús del català en l’àmbit de l’Administració de justícia, on el seu ús en les demandes no supera el 6,5%. La mesura s’emmarca en el Programa de foment del català als jutjats (2022) del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, amb conveni amb el Consell de l’Advocacia Catalana.

Quines eines faciliten l’ús del llenguatge jurídic català i estan a la teva disposició de forma gratuïta i accessible?

  • El traductor automàtic que teniu disponible dins la mateixa plataforma de tramitació e-justicia.cat. Trobareu l’eina a la columna de l’esquerra, desplaçant-vos cap a baix amb la barra.
  •  El portal www.compendium.cat, on trobareu recursos lingüístics i formularis jurídics gratuïts i vigents (en dret penal, laboral, contenciós administratiu, família i altres).
  • El Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana ofereix suport i assessorament en matèria de dret lingüístic (serveilinguistic@cicac.cat).

Teniu tota la informació sobre el Pla a www.cicac.cat/toad

 Apunteu-vos-hi!

Cordialment,