Comunicat TOAD 4/2022 Informació rellevant del Torn d’Estrangeria

Benvolgudes i benvolguts,

Arran de la darrera reunió amb el Departament de Justícia, us informem dels documents imprescindibles que s’han de presentar perquè els ciutadans afectats per una ordre d’expulsió puguin sol·licitar el reconeixement la justícia gratuïta (i obtenir la designa a favor del professional que el va atendre a la guàrdia):

  • Formulari de sol·licitud firmat per la persona interessada (versió vigent, adjunta)
  • Ordre d’expulsió
  • Carta d’identitat o passaport (d’aquí o del seu país, encara que estiguin caducats)
  • Declaració jurada firmada per la persona interessada (model adjunt)
  • Certificat d’empadronament
  • NOTA: si no estan empadronats, caldrà que obtinguin un informe de Serveis Socials o de qualsevol entitat pública o privada que acrediti que el sol·licitant forma part del sistema en algun sentit: Reagrupació familiar, assistència per risc d’exclusió social, percepció d’ajuts (aliments, econòmics…)... Fins i tot, algun certificat d’estudis o un justificant d’haver treballat en territori espanyol.

En cas contrari, els expedients es dictaminaran desfavorables i no podreu interposar la demanda de PA davant el Contenciós Administratiu.

Tenint en compte que molts ciutadans no estableixen la seva residència en el nostre partit judicial i que quan reben l’expulsió us contacten i envien els documents per e-mail, us recomanem que porteu sempre una còpia dels documents 1 i 4 a la guàrdia i, una vegada informada la persona assistida, si accepta el compromís que es detalla a la Declaració Jurada (4), els feu firmar i els guardeu fins que arribi l’ordre d’expulsió.

D’aquesta manera, si no acompleix amb el compromís adquirit pel que fa a la presentació de documents, no serà responsabilitat vostra la no interposició de la demanda davant el Jutjat Contenciós Administratiu.

En qualsevol cas, sapigueu que a partir d’avui el dictamen favorable i la conseqüent designa només s’expediran si vosaltres o la persona interessada ens presenteu tota la documentació que consta en aquest missatge.

Ben cordialment,