Comunicat 239/2022 – Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya

Benvolgudes i benvolguts,

A continuació us traslladem més avall correu electrònic rebut de la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya per si és del vostre interès.

“El Reial decret del Ministeri de Justícia 937/2003, de 18 de juliol, de modernització dels arxius judicials, estableix l’esquema bàsic del procediment mitjançant el qual s’ha de fer l’avaluació i tria (expurgació) de la documentació judicial -processal o governativa-, quan els expedients judicials s’han executat definitivament o respecte dels quals han transcorregut els terminis de caducitat o prescripció, a través de les anomenades juntes d’expurgació, d’àmbit autonòmic.

Sobre la base d’aquest Reial decret, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va crear la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya, mitjançant l’Ordre 552/2006, de 30 d’octubre, per la qual es constitueix i es regula la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya i s’aproven les normes i els models de relacions documentals de transferència de documentació judicial.
En aquest sentit, us informo que durant l’any 2022, la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya ha rebut propostes d’eliminació i conservació d’expedients de diligències prèvies i judicis de faltes d’alguns òrgans judicials dels partits següents:

- Partit judicial de Figueres

La Junta d’Expurgació, en la sessió ordinària del dia 18 de novembre de 2022 ha aprovat aquestes propostes, d’acord amb la Taula d’avaluació i accés documental de judicis de faltes (TAAD 669, publicada al DOGC 6292, de 14.1.2013) i la Proposta d’avaluació i accés documental de diligències prèvies aprovada per la Junta d’Expurgació el 16 de desembre de 2020 i de la qual la Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD) n'ha acordat, en sessió de 22 de juny de 2021, proposar-ne la publicació al DOGC com a Taula d'avaluació i accés documental (exp. CNAATD 20/2021).

Us adjunto, en annex:

Us informo també que aquests acords d’eliminació i conservació d’expedients judicials es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya aquest desembre de 2022, de conformitat amb el Reial decret 937/2003, de 18 de juliol, de modernització dels arxius judicials, i que les persones que tinguin un interès legítim poden recuperar els documents que van aportar al procés o obtenir certificacions i testimonis de les actuacions judicials, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de la data d’aquesta publicació, de conformitat amb l’article 16 del Reial decret. Aquestes persones han d’adreçar la sol·licitud a la Secretaria de la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya (Foc, 57, edifici B, 3a planta. 08038 Barcelona. A/e: junta.expurgacio.catalunya.dj@gencat.cat).”

Cordialment,