Comunicat 14/2023 – Webinar: Dia Internacional de l’Advocacia en perill: Quan exercir suposa un risc

Benvolgudes i benvolguts,

El proper dimarts 24 de gener es commemora el Dia Internacional de l’Advocacia en perill. Des de l'any 2009, el 24 de gener se celebra el Dia Internacional de l’Advocacia en Risc.

El propòsit d'aquest Dia Internacional és cridar l'atenció de la societat civil i els poders públics sobre les situacions de perill que viuen advocades i advocats en diferents països en l’exercici de la seva professió i en defensa del lliure exercici de l’advocacia.

Cada any diversos col·legis de l’advocacia del món (Europa, Amèrica, Àsia i Oceania) s’afegeixen a la iniciativa celebrant actes i donant publicitat a la diada de denuncia i mostrant la seva solidaritat.

La Comissió  de Drets Humans del CICAC es suma als actes  d’aquest dia amb una sessió webinar que vol presentar la difícil situació en la que es troben advocades i advocats en diferents països en l’exercici de la seva professió.

Us esperen el dia 24 en solidaritat a les advocades i advocats d’arreu del món que no poden exercir lliurament la professió.

Informació sobre el webinar:

  • WEBINAR: “DIA INTERNACIONAL DE L'ADVOCACIA EN PERILL: QUAN EXERCIR SUPOSA UN RISC"
  • Dimarts 24 de gener a les 18:00
  • Aquesta sessió estarà presentada per l’Excma. Sra. Encarna Orduna, presidenta del CICAC i degana de l’ICA Reus i  l’Excm. Sr. Jesús Sánchez, president de la Comissió de DDHH del CICAC i degà de l’ICAB.
  • La moderació anirà a càrrec del Sr. Carles McCragh, president del Consell Assessor de l'Observatori de Drets de les Persones de l'ICAB.

Les persones ponents seran:

  • Pablo Ramírez, responsable de Solidaritat Internacional del Grup de Treball de Persones Defensores de la Taula per Mèxic
  • Czarina Musni, advocada filipina asilada a Espanya
  • Patrícia Fernández, advocada de la ONG Coordinadora de Barrios

Mes informació: https://www.cicac.cat/2023/01/wbincicac-dia-internacional-de-ladvocacia-en-perill-quan-exercir-suposa-un-risc/

Inscripcions: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_mVPDXVS2TKG2zTP5NDLDPw

Cordialment,