Comunicat 98/2023: Nova coedició amb l’Editorial TIRANT LO BLANCH: “JUSTICIA RESTAURATIVA. Estado de la cuestión y propuestas de Lege Ferenda”

Benvolgudes i benvolguts,

Ens posem en contacte per posar a la vostra disposició una nova coedició amb l’Editorial “TIRANT LO BLANCH”. En aquesta ocasió l’autora és la Dra. Anna Vall Rius, i es tracta de la publicació:

“JUSTICIA RESTAURATIVA. Estado de la cuestión y propuestas de Lege Ferenda”

https://editorial.tirant.com/es/ebook/justicia-restaurativa-estado-de-la-cuestion-y-propuestas-de-lege-ferenda-anna-vall-rius-9788411307093

La Justícia Restaurativa ofereix una resposta diferent i innovadora davant del fet delictiu. La seva prioritat no rau tant a establir el tipus de conseqüència punitiva per a l'infractor, com a facilitar una reparació adequada a la víctima. Tots dos tindran l'oportunitat de consensuar una reparació satisfactòria que sigui d'acord amb les necessitats que el delicte hagi generat a la víctima i les possibilitats reals del victimari per compensar-les.

Víctima, infractor i comunitat, són el centre d'aquest paradigma i recuperen el protagonisme també a l'hora de prendre les decisions i conseqüències més adequades per a tothom davant del delicte.

La Justícia Restaurativa, a través dels seus diferents mètodes, crea un punt de trobada on la víctima pren la paraula per reivindicar allò que necessita. Per la seva banda, el victimari deixa de ser subjecte passiu del càstig, per responsabilitzar-se dels seus actes, reflexionar sobre els fets i reparar proactivament la víctima.

El llibre permet als lectors entendre, de manera clara, el significat d'aquest nou paradigma aplicat al sistema penal, amb els principis, les característiques i la diversitat de mètodes, que es poden integrar i enriquir el nostre marc legal actual.

Aquesta obra té un sentit pràctic, ja que amb ella es pretén descobrir al lector la funció complementària de la Justícia Restaurativa, com una oportunitat dins del nostre sistema penal, al qual aporta valor, qualitat, humanitat i un nou significat ètic que avança en la darrera ràtio i posa al centre la persona i les seves necessitats, en línia amb el sentir individual i col·lectiu predominant a la nostra societat. 

Tal i com us hem avançat l’exemplar es ven es format PAPER, però les persones que també vulgui accedir en versió electrònica ho podran fer, simplement enviant un correu electrònic a mdelavarga@cicac.cat amb la foto de la portada (on consti el logo del CICAC), i els hi donaran d’alta per accedir en aquest format.

El termini perquè ens doneu una resposta fineix el dimecres 14 de juny de 2023, i estimem poder fer entrega dels exemplars a partir de mitjans del mes de juliol.

Cordialment,