Creació del Registre d’Àrbitres per actuar davant del Tribunal Arbitral de Girona

Benvolguts companys,

Em plau informar-vos de la creació d’un nou registre d’advocats de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Figueres per exercir en assumptes d’arbitratge i en especial com a àrbitres davant el Tribunal Arbitral de Girona (TAG), ubicat a la Cambra de Comerç de Girona. Per a la incorporació a l’esmentat registre s’ha de fer la sol·licitud d’inscripció, essent requisit indispensable acreditar l’antiguitat mínima de 10 anys en l’exercici de la professió en matèria civil, mercantil i/o dret comunitari, i l’obligatorietat d’una formació específica inicial i continuada sobre la matèria, amb un mínim d’unes jornades o curs anual, per romandre-hi inscrits.

La inscripció al Registre d’Àrbitres es pot demanar per les matèries civil, mercantil i/o dret comunitari (per totes o només per una).

També, dir-vos que l’ICAFI facilitaria periòdicament al TAG la relació d’advocats-àrbitres a l’objecte que es puguin designar en aquells procediments urgents que sigui preceptiu, en virtut del corresponent acord entre l’ICAFI i el TAG, d’acord amb el que preveu el Reglament de l’esmentat Tribunal.

Per tant, els companys interessats i que reuneixin l’expressat requisit d’antiguitat i formació podran comunicar-ho mitjançant escrit a la Secretaria d’aquest Col·legi, per correu ordinari o electrònic, per a l’oportuna valoració per part de la Junta de Govern i, si s’escau, per la seva inclusió en l’esmentat Registre. La Junta de Govern valorarà, cas per cas, cadascuna de les sol·licituds d’inscripció, denegant aquelles que no acreditin l’experiència en les matèries sol·licitades.

Als efectes de participar en la formació, es posa en coneixement dels interessats que els propers dies 16 i 18 de juny, i 1 de juliol es celebraran unes jornades específiques de formació en dret arbitral, en el Col·legi d’Advocats de Figueres, Col·legi d’Advocats de Girona, i Cambra de Comerç de Girona, respectivament, segons calendari i ponents que es detalla a la plana Web col·legial. La data límit d’inscripció a aquestes Jornades és el 15 de juny.

La participació en aquestes jornades és obligatòria per a poder sol·licitar la incorporació al registre (caldrà assistir com a mínim a dues de les tres Jornades. Les Jornades de Girona es podran seguir en el nostre Col·legi per Videoconferència).

Rebeu una cordial salutació,

 

Jaume Torrent Echeverria
Degà Figueres,

 

6 de juny de 2008