El Director general ha donat llum verda per que les derivacions judicials a mediació en que hi hagin fills menors siguin de caràcter gratuït

Benvolgudes i benvolgut

, Alguns de vosaltres esteu encara de vacances, d’altres recent arribats, desitjar-vos una bona rentrée, que us sigui el més lleu possible i que a tots ens animin noves il·lusions en aquesta recent iniciada temporada, en que, sembla que tenim bon pronòstic per la mediació.

Bones notícies, ja que el Director general ha donat llum verda per que les derivacions judicials a mediació en que hi hagin fills menors siguin de caràcter gratuït per a totes les persones, tinguin o no dret a justícia gratuïta.

Si les persones en qüestió tenen els documents tramitats de justícia gratuïta pel divorci o per altres tràmits i ens poden facilitar els documents que ho demostrin, perfecte, però si no tenen dret a justícia gratuïta o encara no la han tramitada no cal que la tramitin, igualment no pagaran la mediació, sinó que directament l’assumirà el Departament de Justícia com gratuïta, en el marc de l’experiència pilot que s’està duent a terme en diferents jutjats de tot Catalunya i vosaltres esteu en contacte i assumiu un paper molt important en alguns d’aquests jutjats.

És molt important que cada un o una de vosaltres us poseu en contacte amb els jutjats que siguin derivadors habituals de mediació i els faciliteu aquesta informació, que de ben segur serà molt ben acollida. També cal informar als responsables i especialistes informadors del S O M , per tal de que en tinguin coneixement, es pugui informar degudament als lletrats en general i sobre tot als usuaris que s’adrecin als diferents SOM's.

Moltes gràcies pel vostre esforç, per la bona feina feta i la que esteu fent constantment, que està permeten un augment progressiu de la mediació en general i en especial de la derivada des dels Jutjats. Una salutació molt cordial i seguim en contacte

Anna Vall Rius
Directora
Centre de Mediació Familiar de Catalunya