Comunicat: 196/2018 - Guia de bones pràctiques en la declaració de les víctimes de violència de gènere

Benvolgudes i benvolguts,

El Grup d'Experts i Expertes que assessora a l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere ha elaborat una guia de bones pràctiques judicials, que us adjuntem, relativa a la declaració de les víctimes en totes les fases del procediment (instrucció, enjudiciament i execució de la sentència). Amb la proposta de les mesures contingudes en aquesta guia, referides a totes les víctimes independentment de la seva edat, l'Observatori dóna un nou pas en el compliment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

 El text analitza de forma detallada el recorregut processal a què s'enfronten les víctimes dels delictes de violència de gènere; aborda totes les qüestions sobre les que poden ser interrogades i detalla com han de ser informades dels seus drets i, en general, ateses per l'administració de Justícia.

 Les recomanacions dels experts s'han elaborat tenint en compte les previsions contingudes en la Llei d'Estatut Jurídic de la Víctima i en el Conveni d'Istanbul, així com la doctrina del Tribunal Suprem.

 En la confiança que aquesta informació us serà útil, aprofitem l’avinentesa per saludar-vos cordialment.